Jornada de formació: L'iPad i les apps educatives a l'escola

foto 1 lowHem assistit al microtaller "L'iPad i les apps educatives a l'escola" a la seu de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, a Barcelona.

Aquesta sessió anava adreçada a mestres amb ganes de saber per poder tenir eines per aplicar amb els alumnes als centres educatius.

El microtaller l'ha conduit el sr. Nivard Arboix, mestre d'educació primària, formador d'Apple i cofundador d'iDidactic. 

 

 

 

Més de 50 mestres en dos torns de més de dues hores, han assistit al microtaller d'iPad i han sortit molt satisfets veient tot allò que havien après. Entre els assistents hi havia usuaris no iniciats i gent que ja remenava l'iPad a nivell personal o fins i tot a l'escola, però en diversos moments de la sessió, s'han sentit exclamacions de sorpresa i satisfacció amb algunes de les funcionalitats o exemples que ha posat el ponent.

 

El microtaller

Després d'una introducció al microtaller i d'explicar unes funcionalitats bàsiques de l'iPad a nivell d'usuari, els teclats i gestos bàsics, hem visionat uns vídeos dediverses experiències amb iPads a centres educatius d'Austràlia. Els vídeos eren interessants però una mica llargs i amb entrevistes en anglès sense subtítols i creiem que potser això no ha ajudat a entendre tot el que explicaven als mestres assistents. De tota manera pels qui entenen bé l'anglès ha estat interessant.

 

La pràctica

Posteriorment s'ha passat a la part pràctica tocant eines bàsiques d'ofimàtica que poden ser útils per a mestres i alumnes. Els assistents han hagut d'escriure una recepta culinària d'exemple amb el programa "Pages", creant text i afegint una fotografia d'internet.

Tot seguit han experimentat amb el programa "Numbers" fent un full de càlcul simple per passar llista a la classe i finalment s'ha provat el programa "Keynote" per fer presentacions tipus powerpoint. (punter làser amb el dit)

La tercera part del microtaller ha anat destinada a veure per sobre les apps multimèdia. Garageband, Bookcreator, imovie. Cal destacar aquest vídeo que ens han mostrat on es veu l'experiència d'una escola fent música amb els iPads i instruments físics alhora. 


Conceptes destacats

De tota la xerrada hi ha alguns detalls que s'han explicat que val la pena destacar:

-L'iPad és una bona eina perquè utilitzant-lo a l'escola simplifiques algunes tasques.

-No és econòmic d'entrada comprar iPads però si sumem totes les eines que podem fer servir amb els alumnes veurem que no és tant car i fins i tot estalviarem diners. 

-L'iPad no substitueix als recursos i materials que s'utilitzen a l'escola, és una eina més, que cal fer servir només quan sigui necessàri.

-L'iPad ens permet mobilitat per fer-lo servir a l'escola o en activitats fora del centre.

 

foto 2 low  

**Tota la informació detallada de la sessió, així com les apps que s'han fet servir i els vídeos explicatius els podeu trobar a la pàgina http://aula.ididactic.com/course/view.php?id=16

 

 

No tens permisos per escriure comentaris