Anàlisi de "FCB Toons Town" per iPad


FCBtoons portadaConstrueix la ciutat dels teus FCBarcelona toons amb objectes, comerços, edificis i monuments de Barcelona.

Si t'agraden els jocs tipus Cityville, Smurfs Village, Clash of Titans o The Tribez, l'has de provar. 

Imagina't poder crear una ciutat amb bicing, fleques, horts, oficines de La Caixa, les rambles, el Caixa Fòrum o el camp del Barça!!! 

És una aplicació oficial del F.C.Barcelona i gratuïta per iPad.

http://www.appsencatala.cat/index.php/ios/jocs/item/1428-fcb-toonstown  

 

Els jocs de construcció de ciutats, t'agraden o no t'agraden, no hi ha terme mig. El FCB Toons Town no és un concepte nou de joc però té la gràcia que els objectes que construeixes són clarament reconeixibles pels que han passat o viuen a Barcelona. Malauradament els jocs o videojocs de les consoles normalment passen a Nova York, Sant Francisco, Londres, París, etc...molt poques vegades a Catalunya, i per tant, que aquest sigui així, el fa destacable.

Jo particularment, sóc un jugador empedernit dels jocs de construcció de ciutats des de fa quasibé 20 anys. Des dels grandíssims Tycoon, Black & White, Caesar, Sim City, etc. als més recents com el Cityville o The Tribez. M'hi he passat moltes hores i crec que en puc parlar amb coneixement.

 

Descripció breu del joc

IMG 0397 lowEl joc està plantejat amb un únic terreny isomètric amb caselles per anar-hi constuïnt elements. Aquests elements poden ser transports, vivendes, negocis, decoracions, monuments i edificis especials. 

Construint vivendes arriben nous ciutadants que ocuparan llocs de treball en els diversos comerços que vagis creant, però no a tothom li agrada fer la mateixa feina. Inspeccionant a cada habitant veuràs la gràcia que li fa que li assignis un lloc de treball amb una escala de 0 a 10 de grau de satisfacció. Seria decisió teva fer cas de la seva voluntat.

Un dels primers objectes que pots construir és l'oficina de La Caixa que et dóna un cor blaugrana cada 24h amb els que pots fer edificis especials. 


El primer transport que pots construir és el bicing de Barcelona que cada molt poc temps et demana fer clic a sobre perquè indiquis a diversos vianants on són els llocs que busca cadascun i així obtens dos punts d'XP. Posteriorment, a nivell 5, pots fer parades d'autobús que fan el mateix que els bicing, dónen XP i prou i a nivells superiors pots fer parades de metro, pàrquings i fins i tot un aeroport. 

La vivenda inicial és una casa petita de dues places que t'en fas un fart de construir al principi perquè costa poques monedes. El problema és que la següent vivenda que et deixa fer (casa aparellada) val literalment 56 vegades més! però deveu pensar que és molt millor, doncs no. En la petita hi caben 2 habitants i en l'aparellada, 3 només. Està molt mal proporcionat. La tercera casa és la (casa moderna) que val 212 vegades més que la casa petita, i hi caben només 4 persones. 


Els negocis són la part més ben resolta del joc. Es pot construir un hort, una fleca, un frankfurt, una cafeteria, un quiosc, una bugaderia, farmàcia, gelateria, haburgueseria, policia, restaurant típic català, biblioteca, hospital, etc. així com les vivendes estan mal calculades els negocis són més proporcionals i van sent més cars de forma gradual. 

Els monuments formen part d'aquell conjunt d'objectes d'aquest tipus de joc pensats perquè no els aconsegueixis mai, esperis molt de temps per construir-los o paguis per tenir-los abans. Tenint en compte que el joc és gratuït aquests micropagaments són una bona manera de finançar el joc. 

Els edificis especials ja són per viciats o gent que paga per jugar. Un exemple és el CaixaFòrum que val 2.239.750 monedes quan construir una caseta petita de les del principip val 150 monedes. Ara, segur que viure al CaixaFòrum deu ser molt millor!

 

IMG 0395 low IMG 0394 low
 

 

 

  

 

 

 

 

 


Jugabilitat

El joc fins a nivell 5 és molt i molt lent. Els negocis dónen molt poc, tens pocs habitants i no pots fer massa cosa. És una mica decebedor. A partir de nivell 5 que ja pots construir segons quins edificis la cosa s'anima fins al punt que podries estar 24 hores clicant coses i potser és excessiu. 

Aquest joc si no fós, perquè està ambientat a Barcelona, no tindria massa gràcia. Té moltes mancances de jugabilitat que es nota que no s'han pensat prou els game designers. Per dir-ne algunes; no hi ha cap tipus de pàgina d'ajuda, no saps què has de fer, ni quines conseqüències suposaran les teves accions. Està bé experimentar per tu mateix però s'han passat. No saps si tenir més cases però buides té algun benefici. Més habitants és millor que pocs? Jugant descobreixes que les decoracions afecten als negocis que tenen aprop però no saps perquè, ni quan afecten. Només surt un valor en % que no saps a què es refereix exactament. 

En el joc no diu enlloc quants habitants té la teva ciutat, quans negocis, vivendes...en general falta informació. El que si que està bé és que pots canviar el nom dels negocis i les vivendes i posar el que a tu t'agradi. No serveix de res però si t'agrada, fer-ho, ho pots fer. 

 

Els habitants de la ciutat 

IMG 0396 lowEls habitants tenen un nom predefinit que també pots canviar, però la foto de la cara no. El problema és que han fet molt poques fotos de personatge i es repeteixen constantment i confons persones. Així mateix quan entres a la fitxa d'un negoci veus l'estat de satisfacció de cada persona treballant allà, si no està content el pots despatxar o fins i tot fer fora de la ciutat.

Si decideixes despatxar-lo només, no ho pots fer des del propi negoci i això és una errada molt gran. Ha de sortir d'allà anar a un menú anomenat "ciutat" i buscar entre tots els habitants del joc, en tinguis 3 o 300, i enrecordar-te de com es dèia o quina cara fèia la persona que vols despatxar. És molt poc pràctic. Hauries de poder anar a la fitxa de cada habitant des de cada negoci que treballin.


Caldria afegir en el llistat de personatges el valor de satisfacció de 0 a 10 per poder decidir si el fas fora o no. Com podeu veure les cares es repeteixen molt i no facilita la sel·lecció del que busques. Tampoc no diu enlloc si és millor que un personatge estigui content a la feina o no. Se suposa que si, però no saps quina afectació té en les monedes que obtens per la seva feina si està content o emprenyat. 

Hi ha personatges que no volen treballar enlloc. No hi ha manera de saber si és que és esportista i no tens cap instal·lació esportiva o és professor i no tens escola. Estaria bé saber-ho per decidir si construeixes l'escola primer que el camp de futbol.

 

Les missions

Pots anar construint el què puguis o vulguis però també pots anar fent missions. Malauradament (com a mínim fins a nivell 6) totes les missions són de construir el següent edifici de la llista, excepte en algun cas, que et fa construir 3 arbres o 4 contenidors de reciclatge. És molt pobre i avorrit. A part sempre tens un màxim de 4 missions i, quasibé des del principi, una és construir la Masia del barça i és impossible fins molt més endavant.

També és llàstima que la icona de les missions és o el Puyol, el Xavi o una noia i no recordes quina és cadascuna, vull dir, en aquest tipus de joc, tens una icona de missió quasibé exclusiva per cadascuna i quan la veus, sense entrar-hi ja recordes què havies de fer.

El que si que està molt bé de les missions és que quan les completes et dónen 10 bitllets verds especials del joc que van molt buscats per fer construccions especials.

Arriba un moment que pots construir un petit estadi de futbol i et demana que fitxis a 11 ciutadants per poder començar l'entrenament. Costa molt tenir ciutadants als primers nivells. Quan finalment tens 11 jugadors et permet entrenar defenesa, atac o faltes, però no saps perquè serveix ni res de res. Intueixes que guanyes diners, com si fós una fleca o la cafeteria, llàstima.

 

IMG 0399 low

 foto 9 low

 

 

 

 

 

 

 

 

  

No tens permisos per escriure comentaris