Entrevista a Slash Mobility

slash02 low"Apostem pel català però no hi ha demanda"

Vam assistir al eShow 2013 de Barcelona per conèixer una mica més les empreses que es dediquen al Marketing Online, Hosting i Cloud, Social Media, Mobile i Digital Signage. Vam parlar amb diferents expositors i vam intercanviar opinions sobre el paper que juga cadascun d'ells. Volíem saber si trobaríem algú que es dediqués a desenvolupar aplicacions per a dispositius mòbils,  si tenen en compte el català com a llengua d'ús a les seves Apps i a dins l'entorn del marketing online.

Vam trobar a la Nuria Revilla (Formació i negoci) de Slash Mobility i això és el que ens va dir.
 


Slash Mobility es dedica al desenvolupament d’aplicacions mòbils per a les diferents plataformes Android, i OS, Rim i Windows Phone, a més de l’assessorament en màrqueting, disseny i comercialització a Internet.

Hi ha demanda d'aplicacions en català?

La veritat és que no, de moment no. Nosaltres apostem per fer les aplicacions en català i en altres idiomes. Pensem que, si l’empresa és d’aquí i tenim una llengua pròpia, és lògic que ens agradi fer-ho també en català. Tot i que el nostre CEO sigui de Madrid, nosaltres som de Barcelona, Catalunya i molts parlem en català i si podem ho fem en català. 

Un exemple d’això és Dressapp.
És l’aplicació estrella per a les dones, amb més de cent mil usuàries repartides per tot el món. 

Què és Dressapp?

Està dirigida a un públic femení on poden triar conjunts o peces de roba que es poden combinar amb la roba del seu armari. Es poden fer una foto de cada peça que tenen i així poder combinar-ho amb la roba que les interessa, representada per diferents marques comercials, que troben a l’App.

Recomanem que facin les seves fotos amb un fons neutre o blanc per tal que es vegin més bé a l'aplicació. Un cop tens els conjunts fets, pots guardar-te la foto i la pots compartir. A través del nostre web pots pujar fotos a l'aplicació també. 

Vam publicar l'aplicació a principis del 2012, el juny es va constituir com a empresa a part de Slash Mobility per la força que va agafar. Actualment estem a 140 països. L'aplicació és gratuïta per les usuaries. El model de negoci ve per les marques que paguen per sortir en el catàleg. Quan una usuaria vol una peça "real" nosaltres desviem a les usuaries a les botigues online de les marques. 
Pot ser que a partir d’ara, quan vagis a vestir-te, abans de mirar-te al mirall primer miraràs al mòbil o la tauleta.No tens permisos per escriure comentaris