Entrevista a Gossip

Gossip 02 low

Gossip: "Un rumor no és dolent de per si"

Gossip és una d'aquelles startup (nova empresa) que si estigués a Estats Units tindrien inversors fent cua a la porta. Malauradament aquí encara creiem que és millor invertir en el totxo o altres coses que es puguin tocar. Quan ens n'adonem hauran marxat a un altre país i triomfaran i llavors tots a plorar i corrents a crear nous talents aquí quan ja els teníem. Després de que hagi passat una mica la injusta polèmica social i mediàtica contra ells, els hem anat a veure perquè ens expliquéssin com estan i amb què estan treballant. Hem parlat amb l'Ignacio Espada CEO i l'Oriol Blanc CTO de Gossip.


Havent llegit el que ha dit fins ara la premsa sobre Gossip, no sabia si anar a l'entrevista amb un guardaespatlles personal per si m'atacaven aquests anomenats delinqüents, però sorpresa la meva he sortit viu! resulta que són un nois agradables, emprenedors, pencaires, apassionats i molt correctes. Caram! he pensat aquí falla alguna cosa...potser ells són bona gent però la app del Gossip tela no? Doncs tampoc! ara us explicaré perquè.


Què és Gossip?


PAU: Definit amb les seves propies paraules, Gossip és una "xarxa social de microblogging local" home, d'entrada això no sona a res dolent. Sempre és bo saber el que passa a prop teu sobre els temes que t'interessen no? ens comenten que Gossip ja no és només una aplicació, ara ja és una xarxa accessible des de qualsevol plataforma i via web. I és local perquè t'ensenya tot el què està passant, les notícies, les xafarderies del teu entorn més proper. Està organitzat per sales temàtiques on els usuaris comenten sobre aquell tema, afinitat, afició, etc...

IGNACIO: Hem dit a tots els mitjans de comunicació que ens han entrevistat, que han estat moltíssims, que un rumor no és dolent d'entrada; que es rumoregi que demà hi ha un examen sorpresa, que el barça fitxarà a no se qui, o que Justin Bieber cancel·larà un concert, tot això no és dolent. El que passa que hem tingut la mala sort que els primers usuaris ho van utilitzar pel costat més dolent.

ORIOL: Estem aconseguint canviar la tendència i redirigint Gossip cap a una "plataforma sana". Ara el "mal ús" és menor de l'1% dels missatges que hi ha. Hem creat un algoritme que no permet publicar missatges ofensius i, fins i tot, ens hem passat de restrictius i ha provocat que alguns usuaris ja no facin posts.

IGNACIO: Hem afegit missatges emergents la primera vegada que publiques avisant perquè serveix Gossip i què no està permès. Els avisem varies vegades. Si algú en fa mal ús és perquè ho vol fer i prou. 

PAU: El problema? la gent. Tot el rebombori que han hagut de patir, si patir, és totalment injust i ple de mentides de tots tipus. Per exemple, s'ha publicat que han tingut denúncies i no n'han rebut ni una! Això és el que ven! deuen dir els mitjans que ho publiquen. Doncs malament. Aquests nois han desenvolupat una aplicació interessant, amb potencial i amb tota la il.lusió i esforç que ha fet falta. Si els usuaris l'han fet servir per fer mal, no és per culpa de l'eina, sino del cervell dels usuaris malignes. Això es resol amb una millor educació a casa. Imagineu què hauria passat si quan va sortir twitter la gent l'hagués fet servir per criticar als altres, doncs potser no seria el que és ara.Gossip 01 lowCom heu viscut crear una Startup a Catalunya / Espanya?

Doncs aquí tot va al seu ritme i no és el que toca. A Espanya i per extensió a Catalunya no s'enten el concepte de Startup com a d'altres països. Aquí només funcionen les que siguin de e-comerce i que facturin. El sistema d'startup de "deixa'm veure què necessiten els usuaris i després els hi ofereixo producte" no funciona. Et diuen; quan facturis ja m'avisaràs. No pots començar sense cap tipus de finançament.

A nivell fiscal és desastrós. Pagar els autònoms facturis o no, l'IRPF és abusiu, etc. quan vam començar la gent ens deia munteu Gossip a Anglaterra o a Estats Units que és molt més senzill i nosaltres, tot i això, vam apostar per fer-ho aquí, però és molt difícl sobreviure al prinicipi en aquest país. 

Per altra banda quasibé no hi ha inversors de capital risc aquí. Et diuen "si factures inverteixo", però si la borsa és més arriscat i bé hi inverteixen. Però per altra banda només fan que fer conferències dient que s'ha de pensar en global, que sha de construir el producte, entendre als usuaris...però després no s'actua així. Un inversor d'Estats Units em va preguntar un dia; "com és que si el vostre producte és tant bo, els inversors espanyols no entren a una segona ronda d'inversió?" doncs perquè volen fer calers ràpid a curt plaç i fora. És així. 

Nosaltres tenim un inversor principal que ens ha permès començar però estem mirant d'aconseguir més inversió per poder continuar. Paral·lelament estem començant a rebre ingressos per altres vies, com la publicitat de Google Adsense, campanyes de màrqueting locals en establiments, botigues, esdeveniments, etc...no vivim d'això però ens ajuda a mantenir l'estructura. 


El futur de Gossip

Estem treballant per anar millorant molt el producte. Treurem una actualització abans de l'estiu. Les novetats principals seran que els gossips es podran comentar, incorporarem una zona d'activitat per millorar la interactivitat entre usuaris, sabràs qui t'ha votat positivament, qui ha començat a seguir-te, es podran fer mencions d'usuaris, etc..

Ara tenim 47.000 usuaris Gossip arreu del món. La majoria a Espanya, Barcelona i Madrid però hi ha grupets d'usuaris a Alemanya, a Anglaterra, a Itàlia, a França, a Estats Units, a Sudamèrica, etc.

Estem molt il·lusionats, volem viure d'això, sense luxes, però anar creixent. Entre nosaltres hi ha molt bon ambient de treball i tenim ganes d'anar endavant. Per a nosaltres estar fent un cafè i escoltar que a la taula del costat hi ha unes noies fent servir la teva aplicació, això no es paga amb diners. 

Gossip 03  Gossip 04  Gossip 05  Gossip 06 
Per Android


 

No tens permisos per escriure comentaris