Entrevista a Roc Boronat

roc boronat

"És bàsic tenir una bona interacció amb els usuaris de les apps"

En aquesta ocasió hem parlat una estona amb el Roc Boronat, un developer especialitzat en Android. És un apassionat per tot el que envolta el món de les aplicacions, per això es va associar amb Esteve Aguilera i constituir Fewlaps com empresa que desenvolupa aplicacions per a dispositius mòbils.

Va fent allò que li agrada, compagina la feina que els clients encarreguen amb els projectes propis que veuen la llum en forma d'app.

"És molt gratificant veure com un projecte teu va creixent i que fins i tot puguis viure d'això. Per mi l'èxit és viure d'allò que t'agrada fer."

El Roc deixa ben clar que, és important tenir una bona interacció amb els usuaris de les apps. Aquest és un dels aspectes que més li fa gaudir de la seva feina.

 Quantes apps teniu d'aquestes que et reconforten personalment?

El QuitNow, és una de les grans que tenim. De fet va ser l'excusa per crear l'empresa, Fewlaps, tal i com la coneixeu ara. És una aplicació per deixar de fumar que t'ajuda de cinc maneres diferents. L'app t'informa sobre el procés que estàs seguint, amb informació sobre la salut i els èxits que vas aconseguint. També hi ha un xatapp Car stationapp QuitNow amb altra gent que està deixant de fumar i intercanvia les seves impressions. Sumant les tres plataformes, Apple Store, Android i Blacberry, superem el mig milió de descarregues. D'altra banda, tenim l'app NFC Car que ara hem rebatejat com a Car Station i hem aprofitat per afegir més funcions que fan que l'app sigui més completa. Aquesta aplicació et facilita la funció en mode cotxe. Configura automàticament el GPS i altres prestacions que necessites quan estàs al cotxe.

Com veus el panorama de les Apps a Catalunya. Qué creus que fa falta als developers?

El que m'agradaria que l'administració de Barcelona o Catalunya facin, és que obrin l'accés a les dades, com per exemple les del Bicing. Tenir la possibilitat d'accedir-hi i fer-ho d'una manera automatitzada i ràpida. Ara mateix patim amb això.

Què en penses de la situació del català a les aplicacions?

Aquest darrer any ha canviat bastant, al menys pel que conec amb Android. Nosaltres tenim la política de fer, sempre, les aplicacions pròpies en català. Actualment, el xat de l'app QuitNow té bastanta vida en català. D'altra banda, si ve un client i no té cap problema en fer-ho, també ho fem sense més. No ens hem trobat, encara, ningú d'aquí que no ho vulgui fer en català. Ara bé, també les fem amb altres idiomes per ampliar més el mercat.

Qué és i com sorgeix Catdroid?

Catdroid és una comunitat que vàrem muntar fa tres anys i va sorgir de la participació en un grup que es deia Android Developers Barcelona. Llavors Google es va fer càrrec d'aquella comunitat i nosaltres vàrem decidir que no volíem estar sota els ulls de ningú. Per això vàrem muntar catdroid.org, una comunitat d'Android totalment lliure. En principi érem un equip de testers que anàvem provant les aplicacions i posàvem punts en comú i amb el temps hem anat fent més coses, com esdeveniments, etc.

Quin futur s'espera per Fewlaps?

Ups! No ho sabem. Nosaltres som una empresa petita. Ara mateix portem un any, és un any d'experimentació. M'agrada gaudir del fet que som petits, anem fent els encàrrecs que van sortint i trobem temps per desenvolupar les nostres pròpies idees. Si alguna vegada som més grans, ja es veurà. Però, crec que si ets una empresa molt gran perds la capacitat de reacció.


 
                                                logo fewlaps
 

No tens permisos per escriure comentaris