Tot d'apps en moviment

Apps per la independnciaTot d'apps en moviment

Fa poc més d'un any que ens vam marcar l'objectiu de potenciar, donar a conèixer i, sobretot, explicar que també hi ha un mercat que fa apps en català. En aquests mesos, des d'appsencatala.cat, hem pogut demostrar que realment hi ha un públic que vol i agraeix tenir aplicacions als dispositius mòbils amb la seva llengua. Això és així, i ara anem un poc més enllà.

Amb l'embranzida social i política que actualment viu el país, on la gent expressa amb normalitat que se sent independentista, han sorgit tot un seguit d'aplicacions mòbils que, si més no, ens animen a reforçar aquesta idea. Durant la setmana de la diada de l'11 de setembre vam destacar a la pàgina d'inici diferents apps relacionades al 1714 i el moviment independentista. Fent aquesta tria ens vam adonar de la diversitat i l'enginy que hi ha en tot aquest moviment. N'hi ha per triar i remenar.

A continuació classifiquem, amb sis grups, totes aquelles apps que hem anat trobant sobre el procés sobiranista:


Apps que marquen el ritme del referèndum.

Objectiu 2014 o Independència són aplicacions per iOS que fan la seva peculiar enquesta sobre el procés independentista. Apps fàcil d’utilitzar on simplement has de marcar Si, No, Abstenció a la pregunta de: estàs a favor de la independència de Catalunya? Després et mostra el percentatge de vots.

Apps per lluir l’estelada al dispositiu mòbil: 

Estelada Blava Vella (0,50€), Estelada Blava Clock Widget (0,50€), Rellotge Català, són apps per Android que et diu l’hora amb una estelada al fons. Però si el que vols és lluir bé la senyera o l’estelada iESTELADA (iOS), iESTELADA HD (iOS) o aEstelada (Android) és l’app que estàs cercant. Aquestes també tenen una opció d’àudio amb alguns talls històrics i de rellevància pel país.

Apps pels amants de la història.

Història de Catalunya de la Pilarín
 
(iOS) o Història de Catalunya (Android), conten d’una manera divertida i amena d'explicar la història de Catalunya. 

Jocs per la independència:

Segadors (iOS  0,89€), Salva Catalunya (iOS), Estel·lat (iOS), són jocs per passar una bona estona jugant amb la senyera, l’estelada o l’ase català. Però si el que vols conèixer bé els símbols de Catalunya i saber situar-los en cada moment, l’app és aiCatala (iOS).Fotos o retrats del país:

CaçaEstels (Android), una app curiosa que vol “caçar” totes les estelades que estan als balcons fotografiant-les i aconseguir un gran banc d’imatges.

Apps Associatives o de Col·lectius :

Via Catalana (Android), Productes de la Terra (Android) i Gastrocat  (iOS i Android). 

                                              
 
Segurament, moltes d'aquestes apps animaran les tertúlies i els debats dels qui volen expressar el dret a decidir. Però, així i tot, encara hi ha qui troba a faltar les apps que parlin i representin els Països Catalans.


 

No tens permisos per escriure comentaris