El TERMCAT publica la Terminologia

El TERMCAT publica la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils.

El diccionari conté una cinquantena de termes relacionats amb els dispositius mòbils, amb la definició en català i equivalents en castellà, francès i anglès. Algunes fitxes també inclouen notes explicatives i il·lustracions.

Aquest recull des de les denominacions més consolidades en l'ús (aplicació mòbil/app/apli, comunicació de camp proper/NFC, giny, pantalla multitàctil...) fins a propostes neològiques recents (balisa per a l'anglès beacon, compartició de xarxa per a tethering, interfície d'inici per a launcher o portable per a wearable). Fins i tot el TERMCAT recull en el diccionari, i complementàriament en el díptic il·lustrat Gestos tàctils en dispositius mòbils, els gestos més freqüents en la navegació.

Des d'Appsencatalà hem destacat la important presència del català en els productes digitals. Per això, ara celebrem i encoratgem a utilitzar aquest diccionari de la terminologia bàsica que ajudarà a créixer encara més el sector amb la nostra llengua. A més, tal com comenta el TERMCAT, els principals sistemes operatius i les xarxes socials més usades tenen versió en català, i és la 8a llengua del món en penetració d'Internet. Coincidint amb el Mobile World Congress 2014 (MWC), el TERMCAT continua en la línia de difondre àmpliament les alternatives catalanes als termes més utilitzats entre els usuaris de dispositius mòbils, en les empreses del sector i en els mitjans de comunicació que es fan ressò de les novetats en aquest sector tecnològic de consum massiu.

Foto terminologia TERMCAT

No tens permisos per escriure comentaris