Appsencatalà és una realitat!

LOGO OFICIAL APPENCATALAFarà ja un parell d'anys vam constatar, remenant per les botigues d'aplicacions, que no hi havia una manera fàcil de trobar aplicacions fetes en català. En aquell moment n'hi havia poques i éren relativament fàcils de trobar posant la paraula "català" al cercador de la botiga. Estava clar que aquest sistema no era ni precís ni aportava massa valor als resultats obtinguts. Una aplicació en rus que el desenvolupador, per exemple, es digués Pere Català, sortia com a resultat de la cerca. Parlant amb gent que usa apps com nosaltres, també es trobaven amb aquest problema. 

Va ser llavors quan vam començar a investigar la millor manera de poder tenir accés a aquesta informació. Tant des de l'Appstore d'Apple com de Google Play per Android no hi havia cap tipus de sol·lució. És per això que vam decidir començar a plantejar de crear el portal appsencatala.cat per tal de poder facilitar a tothom qui tingués interès en trobar apps en català, ho pogués fer.

Després d'un any intens de feina per fi això s'ha convertit en una realitat. Ha estat una feina molt dura ja que s'han hagut de crear mecanismes nous per tal de desgranar el gra de la palla a les botigues respectives. De tota manera encara que la programació del portal ha facilitat una bona part de la feina, n'hi ha una que no hem pogut saltar-nos, que és decidir quines apps són en català i quines no. 

L'idioma "català" no és un dels idiomes oficials de l'Appstore i tot i que alguns desenvolupadors ho inclouen en el llistat d'idiomes disponibles per a cada app, en molts casos no és així i el més habitual és que l'idioma d'algunes apps en català estigui definit a la descripció com a anglès, español, etc. Les captures de pantalla i les descipcions de les apps a vegades tampoc ajuden massa ja que estan en altres idiomes i només queda una sol·lució; mirar-les una per una i descarregar-les, per treure'n l'entrellat. Això és el que fem la gent d'Appsencatalà.

Però Appsencatalà és molt més que una tria d'aplicacions per a dispositius mòbils. Pretenem ser un portal de qualitat més que de quantitat. Per això volem analitzar les apps fetes en català per tal que els usuaris/es puguin descarregar-les amb una informació prèvia que els ajudi a decidir. Aquestes ressenyes de les aplicacions les fa un equip multidisciplinar de persones, expertes en diversos camps, segons cada aplicació. A l'equip hi ha pedagogs, mestres, tecnòlegs, metges, desenvolupadors, periodistes, economistes, escriptors, estudiants, veterinaris, mecànics, adolescents, gent gran, pares i mares, esportistes...

Un dels nostres objectius és que cada vegada hi hagi més aplicacions on el català sigui una de les llengües presents. Des del portal intentarem donar rellevancia a tots els desenvolupadors, publicadors i iniciatives diverses que ajudin a aquesta finalitat. Com més concorregut sigui aquest portal més força tindrem per poder animar a més gent a apostar pel català en les apps.

APPSENCATALÀ no és una botiga d'aplicacions de forma directa. Les aplicacions que hi ha es compren a les botigues respectives per iOS i Android, appsencatalà fa d'enllaç i promou la descàrrega d'aquestes apps respecte els centenars de milers d'altres apps que no contenen el català. 

Esperem que la idea agradi i que entre tots ajudem a enfortir la presència del català en el món de la mobilitat.

Ànims!

 

 

 

No tens permisos per escriure comentaris