Catalunya terra d'apps

 

iphone senyeraAvui un amic que treballa a una gran empresa de videojocs ubicada a Barcelona però amb estudis arreu del món m'ha dit que l'estudi de Barcelona és el que està liderant la companyia a nivell mundial, perquè els productes que ha fet últimament estan sent els que generen més ingressos mundialment. M'he sorprès relativament perquè ja m'ho va dir de l'empresa on treballava anteriorment i que era de característiques similars. Això què confirma? Doncs que talent a casa nostra no en falta. De fet històricament no n'ha faltat mai en quasibé tots els camps possibles. Grans catalans il·lustres com Pau Casals, Miró, Vivenç Ferrer, Joan Oró, Gaudí, Ramon Llull, Pau Gasol, Xavi Hernández i tants d'altres, han arribat a tenir un reconeixement important mundialment com a valors de Catalunya al món. 

Deixeu-me dir que pràcticament en tots els casos això no ha servit perquè els pròpis catalans en cada moment deixéssim de creure que érem una terra de segona i, seguint amb la nostra política particular de sentir-nos inferiors i autoflagelar-nos, no hàgim pogut esdevenir alguna cosa més del que som. Política a banda, que no és el nostre tema, està clar que si ens hi posem, podem aconseguir grans èxits i això és el més important. 

En el món de les aplicacions mòbils està passant el mateix. Arranquem una mica tard i pensant que no en sabrem prou i que una aplicació en català no li interessarà a ningú. El nostre país petit no pot mai comparar-se en volum als Estats Units o a la Xina però si en qualitat. Hi ha molts exemples que ho demostren, en el camp del disseny, de la moda o de la música, per anomenar-ne alguns. 

Les aplicacions en català per a dispositius mòbils, fa 4 anys pràcticament no exisitien i ara estan en un punt de creixement molt interessant. HI HA un públic que les busca i que pagarà perquè les apps siguin en català. Segur que no en grans quantitats com algunes aplicacions a nivell mundial, però que estiguin en català no vol dir que NOMÉS estinguin en català. Aquesta és la grandesa. El Barça és eminentment català i no es pot posar en dubte que és una marca mundialment admirada i seguida. Doncs aquests és el camí a seguir. UNA BONA idea i una BONA presentació venen arreu del món. Només cal treballar fort i estar convençuts que el producte "català" pot ser tant o més bo que el dels altres. 

No tens permisos per escriure comentaris